понеділок, 21 вересня 2015 р.


Цього року в Україні на державному рівні відзначається 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького, предстоятеля Української Греко-Католицької церкви, просвітника і мецената, засновника Національного музею у м. Львів.

18.09.2015 р. учні 8 – 11 класів Херсонського академічного ліцею імені О.В.Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті взяли участь у заході «Андрей Шептицький – велетень духу і серця», який підготували співробітники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Ліцеїсти дізналися про дитячі та юнацькі роки Митрополита Галицького та Архієпископа Львівського, благочинність й меценацтво просвітника, про його захоплення мистецтвом, що почалося ще з раннього дитинства, адже родинна атмосфера, в якій виростав А. Шептицький, була пронизана любов’ю та пошаною до всього прекрасного.

Учні були вражені, що А. Шептицький був тричі доктором наук: мав ступінь доктора права, доктора теології та доктора філософії.

Ведуча заходу Срібна І. С. розповіла про вшанування пам’яті Шептицького Андрея в Україні. Діти переглянули фрагменти з фільмів про найбільшого мецената і покровителя української культури, науки та освіти, який заснував, організував і матеріально забезпечував Український Національний Музей у Львові.

Ліцеїсти ознайомились із оглядом джерел інформації про А. Шетпицького, який був тонким знавцем музейної справи і мистецтв.

Висловлювання просвітника, що були роздані учасникам заходу, примусили замислитися та відчути їх актуальність і сьогодні.
Єжова Т.М.,
завідувач бібліотеки
Колажі автора


0 коммент.:

Дописати коментар