пʼятницю, 19 квітня 2019 р.

17-18 квітня Єжова Т.М, завідувач бібліотеки академічного ліцею імені О.В.Мішукова, взяла участь у роботі Всеукраїнської науково-методичної конференції "Школа і бібліотека: інтеграція медіаосвітніх практик", яку провели Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки, НВК «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради та управління освіти Херсонської міської ради.
На конференції, повністю присвяченій медіаосвіті. було висвітлено ключові проблеми медіакультури та розглянуто інструменти впливу на виховання медіаграмотних дітей. 
Програма конференції була дуже насиченою і складена таким чином, щоб показати різні аспекти медійної культури на практичних прикладах. Спікери поділилися досвідом формування медіаграмотності учнів, спостереженнями і висновками щодо рівня медіаосвіти в Україні, її розвитком та перспективою. Доповідачі зробили огляд інноватики у формуванні медіа-простору сучасної бібліотеки.
Під час конференції обговорювалося питання про необхідність створення позитивного іміджу закладу загальної середньої освіти шляхом колективної медіатворчості. Було акцентовано увагу на успішному функціонуванні та ефективності діючого вже декілька років спільного веб-ресурсу «Бібліотечні медіауроки» з медіапродуктами, повністю готовими для використання, які створили освітянські та публічні бібліотеки м. Херсон під час проходження експерименту з впровадження медіаосвіти, розпочатого з 2010 року. Цей інтернет-ресурс — найбільша й найповніша платформа з медіаосвіти в Україні!
18 квітня, на другий день конференції, бібліотечні працівники стали учасниками серії тренінгів та прослухали лекції з медіаосвітньої сфери, розглянули інструменти для виявлення недостовірної інформації та потренувалися знаходити маркери маніпулятивного впливу. 
Усі освітянські бібліотекарі — учасники конференції, були в захваті від динамічних тренінгів з медіаграмотності та глибоких лекцій-аналізів ситуації, яка склалася з медіаосвітою, адже всі виступи були різноплановими і демонстрували медійні інструменти з різних сторін.
Отже, спільна робота не закінчується! Разом із доповідачами бібліотекарі розглянули перспективи роботи з виховання в школярів медійної культури, окреслили напрямки для подальшої роботи, наголосили на необхідності інтеграції окремих напрацювань та необхідністю спільної роботи з педагогами й надихнулися на нові звершення.

Дізнатися більше про перший день конференції
Дізнатися більше про другий день конференції

Єжова Т.М., завідувач бібліотеки

0 коммент.:

Дописати коментар