вівторок, 6 лютого 2018 р.

Інтелектуальна медіагра-головоломка «Арт-п’ятнашки: загадки на полотні» 6 лютого продовжила низку заходів тижня зарубіжної літератури, яку підготувала й провела завідувач бібліотеки ліцею.

8 ІНФ - креативні і обізнані ліцеїсти!
Учні 8 ІНФ, 10 ЕПМ, 10 ІНФ класів під час заходів дізналися, чому на картині І. Шишкіна «Ранок у сосновому лісі» було два підписи і як це полотно пов’язано з відомими цукерками.

10 ІНФ - справжні інтелектуали!
Потому ліцеїсти висвітлили історичне підґрунтя сюжету картини «Запорожці пишуть лист турецькому султану», а Єжова Т. М. розповіла цікаву історію її створення й повідомила про те, хто з відомих сучасників І. Рєпіна став прототипом персонажів цього полотна.

10 ЕПМ - відповіді миттєві!
Після того, як діти впоралися зі складанням арт-п’ятнашки картини К. Моне «Враження. Схід Сонця», Тетяна Миколаївна розповіла, як ця картина пов’язана з назвою мистецької течії в живописі та літературі. Ліцеїсти навели приклади  поетики імпресіонізму в українській літературі, а завідувач бібліотеки назвала найбільш яскравих імпресіоністів світової поезії, поділилася своїми враженнями від їхньої творчості та прочитала декілька віршів.


Нагадаємо, що ідею цієї головоломки (Ізмаїльської ЦДБ) бібліотека ліцею придбала на VIII Міжрегіональному ярмарку інноваційних ідей «БібліоКре@тив-2017». Ігровий варіант медіа-галереї виявився прекрасним способом для  розвитку логічного й творчого мислення учнів, їхньої уяви, уважності та просто для підйому настрою!


 Єжова Т.М., завідувач бібліотеки ліцею
Колажі автора

0 коммент.:

Дописати коментар