середу, 25 квітня 2018 р.

Науково-практична конференція «Нова українська школа – діалог з В.О. Сухомлинським» 


25 квітня  2018 р. Єжова Т.М., завідувач бібліотеки ліцею, взяла участь у науково-практичній конференції «Нова українська школа – діалог з В.О. Сухомлинським», яка пройшла на Херсонщині в рамках дводенного (25-26 квітня) Всеукраїнського освітнього форуму «Нова українська школа – діалог з В.О.Сухомлинським», присвячений 100-річчю від дня народження В.О.Сухомлинського.  

Дуже почесно, що до Програми конференції, яка була наднасиченою, було включено й виступ Єжової Т.М. "Бібліотечні веб-ресурси як ефективний засіб медіаосвіти ліцеїстів". Тема вкрай актуальна, адже медіаосвіта - це навчання теорії і практиці оволодіння сучасними мас-медіа, які розглядаються сьогодні як автономна область знань. 

Тетяна Миколаївна скористалася слушною нагодою для подарунку авторського збірника матеріалів "Модернізація шкільної бібліотеки в інформаційну еру: досвід та перспективи" Дзюбі Натаії Йосипівні, заступнику генерального директора з інформаційних технологій Національної бібліотеки для дітей. 


"Медіаосвіта, як основа формування нового типу особистості дитини, стала центром блогосфери бібліотеки ліцею", - прокоментувала свій подарунок Тетяна Миколаївна.



У виступах на секції "Бібліотека на допомогу формуванню основних компетенцій нової української школи" на базі Обласної бібліотеки для дітей  імені Дніпрової Чайки доповідачі торкалися вкрай актуальних питань: шляхів взаємодії бібліотеки та Нової української школи у формуванні ключових компетентностей дитини-читача (Дзюба Н.Й.), розповідали про інноваційні бібліотечні практики – на допомогу формуванню сучасних компетентностей дітей шкільного віку (Бардашевська А.І.), ділилися практичними аспектам медіаграмотності, а саме, міжнародним досвід та українськими перспективами з цього питання (Ковач І.М.), презентували нові ігрові бібліотечні проекти як засіб мотивації до читання літератури рідного краю (Чернієнко Ю.М.) та іншіх.
Програма форуму


У рамках роботи секції, було презентовано Ювілейну медіатеку - веб-ресурс ХОБД ім. Дніпрової Чайки до 100-річчя від дня народження В.О.Сухомлинського для учасників форуму - Ольги Василівни Сухомлинської та відомих науковців.
Докладніше - тут.


26 квітня - на другий день роботи конференції,  доповідачі торкнулися не менш актуальних питаннь: розбудови діяльності бібліотек, що обслуговують дітей: впровадження УДК (Дзюба Н.Й.) та національного виховання дитини-читача в руслі педагогічних ідей В.О.Сухомлинського (Митрофанова Л.І.).
Докладніше - тут.


Насамкінець Форуму відбулись зустріч херсонців із сучасною українською письменницею Наталією Щербою.

Шанувальники творів у жанрі фентезі та фантастики дізналися дуже багато цікавого про письменницю: її вподобання, мрії, смаки, погляди, звички, плани.

Під час автограф-сесії авторка підписувала свої книги й постери дарчими надписами на пам'ять своїм прихильникам.

Репортаж про зустріч - тут .
Омельчук Анна, учениця 8 класу іноземної філології з автографом Н. Щерби
  
У фонді бібліотеки академічного ліцею теж з'явилася книга Наталії Щерби "Чародільський Князь" із фентезійного циклу "Чароділ" із дарчим надписам Наталії Щерби!
























 
А постер, підписаний Наталією Щербою учням академічного ліцею, привертає увагу читачів і стає зручним мотиватором, щоб прочитати нову книгу найпопулярнішого автора у жанрі фентезі!
 























Єжова Т.М., завідувач бібліотеки ліцею
Колажі автора

0 коммент.:

Дописати коментар