четвер, 19 квітня 2018 р.

Науково-практична конференціія "Шкільні й дитячі бібліотеки на допомогу медіаосвіті"


19 квітня Єжова Т.М., завідувач бібліотеки академічного ліцею, взяла участь у роботі  науково-практичної конференції "Шкільні й дитячі бібліотеки на допомогу медіаосвіті", яка відбулась у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки. 
 

У своєму виступі "Аріозо Книги – блогосфера шкільної бібліотеки академічного ліцею" Тетяна Миколаївна презентувала систему власних веб-проектів, спрямованих на формування читацьких інтересів та медійної культури ліцеїстів.


Відкрили конференціюДуминська Світлана Віталіївна, директор Департаменту культури, туризму та курортів обласної державної адміністрації, Рубан Руслан Іванович, голова постійної комісії Херсонської міської ради, Лісова Ганна Валеріївна, директор книготорговельної мережі "Учбова книга", голова Бібліотечної ради ХОБД ім. Дніпрової Чайки.  


У вступному слові Кияновський Артем Олександрович, директор НВК "Школа гуманітарної праці" Херсонської обласної ради, кандидат педагогічних наук, наголосив про завдання сьогоднішнього бібліотекаря, який веде дитину не тільки у світ книг, а й у світ інформації.


У роботі конференції взяли участь працівники шкільних і дитячих бібліотек Херсона і Миколаєва. Колеги презентували розробки медіауроків, віртуальну прогулянку з Астрід Лінгрен та її героями, смарт-ресурс для інтерактивної дошки, літературний караван тощо.


Про критичне сприйняття інформації, навіть до цитат та висловлювань відомих людей, походження яких не підлягає сумніву, бо вони так часто цитуються, а насправді - є продуктом уяви якогось інтернет-діяча,  дуже цікаво розповів Картузов Костянтин Миколайович, директор Науково-педагогічної бібліотеки м. Миколаєва.


Найактивніші міські шкільні бібліотекарі у співпраці з обласною дитячою книгозбірнею та у роботі за проектами "Кібершколярики" й "Основи медіаосвіти: бібліотечна складова" отримали сертифікати на отримання книжкових подарунків.

Фотографія на пам'ять


Докладніше про перебіг конференції читайте тут.

Єжова Т.М., завідувач бібліотеки ліцею
Колажі автора

0 коммент.:

Дописати коментар