середу, 29 березня 2017 р.

Віртуальне представництво бібліотеки як новий напрям роботи книгозбірень у цифровому середовищі, що сприяє популяризації книги та читання, наразі набирає обертів.

Досвідом роботи із створення і підтримки бібліотечних Інтернет-ресурсів завідувач бібліотеки Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова ХМР при ХДУ поділилася під час майстер-класу «Популяризація читання за допомогою веб-ресурсів».

Майстер-клас було проведено 29 березня 2017р. для слухачів курсів підвищення кваліфікації шкільних бібліотекарів у КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Тетяна Миколаївна розповіла про систему блогів бібліотеки ліцею, основна задача яких – залучення дитини до читання та книжкової культури. Вона зауважила, що блоги бібліотеки – це сучасний та ефективний засіб для інтеграції і взаємозбагачення традиційної та електронної форми подання книги та інформації.

Ведуча майстер-класу також наголосила ще на одній важливій функції веб-ресурсу – спонукання до літературної та художньої творчості дітей, адже це блискуча нагода опублікувати свої роботи юним письменникам, художникам, композиторам.

Під час практичної частини учасники майстер-класу підвищили свої професійні навички завдяки прийомам роботи в найбільш поширених програмах, якими поділилася завідувач бібліотеки ліцею. Вона продемонструвала результат їх застосування на власних бібліотечних веб-ресурсах.

Слухачі майстер-класу висловили подяку Тетяні Миколаївні за професійність, практичні поради та ясність подання інформації. Майстер-клас надихнув учасників по-новому поглянути на бібліотечну роботу та згодом втілити ідеї та вміння в своїй роботі.

Єжова Т. М., завідувач бібліотеки
Фото автора


2 коммент.: