середу, 23 березня 2016 р.

22 березня Єжова Т.М. провела майстер-клас "Бібліотечний блог як складова частина сучасного іміджу шкільної бібліотеки" для слухачів курсів підвищення кваліфікації шкільних бібліотекарів у КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти". 

Під час майстер-класу Тетяна Миколаївна розповіла про роботу бібліотеки Академічного ліцею, продемонструвала створені бібліотекою блоги "Terra Librorum", "Книжкову Одіссею" та "Панораму-270", докладно ознайомила з блогом "Бібліотечні медіауроки" та "Шкільні бібліотеки Херсона" й запросила колег до участі у наповненні колективного бібліотечного веб-сайту. 

Завідувач бібліотеки ліцею акцентувала увагу присутніх на тому, що бібліотечні блоги - дуже зручний та ефективний інструмент впливу на читання та його організацію. Вона підкреслила важливість дизайну бібліотечного Інтернет-ресурсу, поділилася досвідом щодо його оформлення у програмах Photoshop та Picasa й надала практичні рекомендації з покроковою інструкцією роботи у цих програмах: прийоми обробки  малюнків та створення коллажів світлин.

Усі учасники майстер-класу відмітили актуальність вибраної теми та її практичну значимість для підвищення ефективності роботи шкільної бібліотеки.  Вони зауважили, що 3 години, відведені на майстер-клас, пролетіли дуже швидко й виразили бажання продовжити спілкування у майбутньому. Присутні подякували Єжовій Т.М. за легкість та наочність подання матеріалу і високий професіоналізм у підготовці й проведенні майстер-класу. Після його завершення Тетяна Миколаївна відповіла на питання колег і обмінялася контактами для подальшого співробітництва.

Єжова Т.М., завідувач бібліотеки
Колаж автора


2 коммент.:

  1. Відповіді
    1. Дякую! Бачила, що колегам було цікаво, сподіваюсь, що знадобиться для роботи і не тільки. )))

      Видалити