понеділок, 15 грудня 2014 р.

Кожна людина хоч раз хоче спробувати свої письменницькі здібності, а у різдвяні дні мрії збуваються. 12 грудня таку нагоду мали ліцеїсти 10 РГФ класу у бібліотеці Академічного ліцею під час літературно-музичного вечору «Передмова до Різдва».

Різдвяний час – це зимова казка. І в кожного є своя історія, із власною ідеєю та особливостями, яка має передмову, формулює правильну атмосферу, створює настрій, розповідає про факти та відомості необхідні для повного розуміння подальшого твору та складання найкращого враження від нього.

Ведучі різдвяного виховного заходу Пахомова Марія та Гонтаєва Ганна запропонували увазі ліцеїстів багато прикладів відображення Різдва в літературі, музиці та у живопису. Учасники вечору згадали традиції цього свята, переглянули фрагменти улюблених кінострічок та занурилися у чарівній світ музики геніальних композиторів. Це була «подорож» крізь віки і багатьма країнами світу.

Кристина Безродня натхненно виконала свою улюблену композицію Девіда Гареда на скрипці. А коли заграла гітара Назара Цвяха – і учні, і викладачі разом підспівували солістам! Усе створювало святковий настрій: і конкурсні змагання команд, і читання улюблених та власних віршів. А також у бібліотеці залишився адвент-календар із різдвяними побажаннями на кожен день.

Отже, «Передмова до Різдвяної казки» прочитана, але за передмовою починається перша глава, яку кожен учасник пізніше напише сам - і в кожного буде своя історія. А в бібліотеці залишилося «зимове віконце», у якому до кінця грудня учасники записують продовження казки. Кожного дня – по рядку-два, а потім разом почитаємо, яка ліцейська казка вийде. А особисті, індивідуальні бажання, учні залишили у чарівного сніговика, який на Різдво їх неодмінно виконає!


                                                                                                            Єжова Т.М., завідувач бібліотеки

0 коммент.:

Дописати коментар