четвер, 28 листопада 2019 р.

Партнерство заради читання - лейтмотив Міжвідомчого круглого столу "Партнерство і дієва співпраця дитячої і шкільної бібліотеки: історичний аспект та сучасний стан", який 27 листопада пройшов у Миколаївській обласній бібліотеці для дітей ім. В.О.Лягіна.

Херсонську бібліотечну спільноту представляла Єжова Т.М., завідувач бібліотеки Херсонського академічного ліцею імені О.В.Мішукова ХМР при ХДУ. Тетяна Миколаївна виступила із доповіддю "Медіаосвітні проекти бібліотеки ліцею як грань співтворчості дитячих та шкільних бібліотек".


Єжова Т.М. розповіла, що тандем дитячих і шкільних бібліотек по залученню підростаючого покоління до світу літератури та культури плідно працює вже багато років. Багатогранний та творчий процес комунікацій бібліотек м.Херсон Тетяна Миколаївна показала на прикладі співробітництва шкільних бібліотек Херсона з Херсонською обласною бібліотекою для дітей ім. Дніпрової Чайки. Вона наголосила, що співпраця бібліотек відображається і в питанні підтримки дитячого читання шляхом створення єдиної системи методичного забезпечення, і в підвищенні кваліфікації бібліотекарів, і в рішенні проблем координації та кооперації роботи бібліотек сфер культури та освіти.


Доповідач акцентувала увагу колег на тому, що сьогодні необхідно постійно підтримувати добре налагоджену взаємодію, розширювати простір для читання, творчості та спілкування. Представлені завідувачем бібліотеки ліцею медіапродукти дуже зацікавили учасників заходу.


Програма Круглого столу була вкрай насиченою. Виступаючі висвітлили історично-культурні виміри системи бібліотечного обслуговування, поділилися власним досвідом роботи, розповіли про історію та традиції своїх книгозбірень й навчальних закладів, торкнулися аспектів проведення Всеукраїнського фахового конкурсу.


Доповідачі презентували учасникам круглого столу успішно реалізовані цікаві проекти: професійне навчання у форматі Teach-in "Від медіа грамотності до медіакультури", "Бібліотечний бумеранг "Читачі – письменнику, письменник - читачам", творчі скайп-спілкування з улюбленими письменниками, інформаційний практикум "Маркер медійної культури", тренінг "Популярні проекти медіа освітнього напрямку" тощо.


Тетяна Миколаївна подякувала організаторам за запрошення та надану можливість для професійного спілкування. Адже добрі партнерські відносини, співробітництво, співтворчість, дуже важливі. Спільні проекти дитячих та шкільних бібліотек завжди успішні. Шкільні й дитячі бібліотеки - єдина команда на шляху розвитку та позитивних змін.

Ще більше інформації - тут
Єжова Т.М., завідувач бібліотеки






0 коммент.:

Дописати коментар