понеділок, 16 вересня 2019 р.


12-13 вересня на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» з нагоди 75-річчя заснування відбулася V Всеукраїнська науково-практична конференція «Теоретико-методологічні основи розвитку освіти та управлінської діяльності». Херсонький академічний ліцей імені О.В. Мішукова ХМР при ХДУ представляла Єжова Т.М., завідувач бібліотеки закладу.

Сьогодні Академія по праву є одним з провідних освітніх і науково-методичних центрів півдня України. За роки свого існування вона зробила унікальний внесок у вдосконалення системи підготовки педагогічних кадрів, формування інтелектуального потенціалу Херсонщини.

 
Широка практична, інноваційна спрямованість, сучасні технології, новаторські проекти, які реалізує заклад, дозволяють упевнено йти в ногу з часом, займатися глибокою дослідницькою роботою. Її результати було втілено в сучасних програмах, методиках навчання і виховання, у підвищенні кваліфікації тисяч учителів, розвитку вітчизняної освіти. 

Історію розвитку Академії, її сьогодення, науковий пошук науковців-освітян було  представлено в бібліотеці закладу.

 
Нова українська школа - головна реформа Міністерства освіти й науки, розпочата в останні роки й запланована на десятиліття вперед. Її головна мета - створити школу, у якій буде приємно навчатися, що буде давати учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й уміння втілювати їх у життя. 

Методичний простір освіти і співпраці, широкі можливості розвитку освіти для сучасних українців презентували освітяни області на розгорнутих методичних виставках у святково прикрашених холах закладу до ювілею Академії.

Херсонська академія неперервної освіти є творчим осередком, що об’єднує тисячі педагогів, сотні закладів освіти та десятки установ освіти на Херсонщині. До святкування 75-річчя провідні педагоги-технологи Херсона та Херсонської області підготували фотопроект «Берегині рукотворних див» - складову обласної національно-патріотичної акції «Ми – українці». Майстрині представили авторський рукотворний виріб, який відображає одну з їхніх пріоритетних технік рукоділля.

Завдяки цілеспрямованості, величезній творчій енергії, творчому пошуку, високому професіоналізму, умінню дбайливо зберігати закладені традиції колектив Академії незмінно досягає успіхів у здійсненні найсміливіших планів та ідей.
 
Херсонський академічний ліцей імені О.В.Мішукова ХМР при ХДК долучився до привітань Академії з нагоди ювілею.

Єжова Т. М. висвітлила досвід виховання медіакультури бібліотечними засобами в статті "Медіаосвіта як сучасна потреба освітнього процесу" (автори: Колєснік І.М., Сургаєва В.В., Єжова Т. М.), яка увішла до збірника матеріалів V Всеукраїнської науково-практичної конференції «Теоретико-методологічні основи розвитку освіти та управлінської діяльності».

На святкування 75-річчя було запрошено багато гостей із усіх куточків України.
Про перебіг урочистостей, привітань, наукові доповіді дводенної конференції  читайте на сайті КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Єжова Т.М., завідувач бібліотеки ліцею

0 коммент.:

Дописати коментар