четвер, 20 грудня 2018 р.

19 грудня 2018 р. в меморіальній лекційній аудиторії професора О.В. Мішукова до дня вшанування його пам’яті відбулася конференція-презентація творчого проекту «Моє перше оповідання». Організаторами конференції-презентації виступили загальноуніверситетська кафедра світової літератури та культури імені проф. О.Мішукова та Херсонський академічний ліцей імені О.В. Мішукова ХМР при ХДУ. 

У роботі  конференції взяли участь ліцеїсти Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова, які навчаються в 10 УІФ класі на спеціальності «філологія та журналістика», ліцеїсти – члени творчої групи «Літературна майстерня» бібліотеки ліцею, магістри факультету іноземної філології ХДУ, викладачі ліцею та загальноуніверситетської кафедри світової літератури та культури імені проф. О. Мішукова.


Відкрила роботу конфренції Ільїнська Н.І., доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри світової літератури і культури. Вона розповіла про безцінний творчий спадок професора О.В. Мішукова, повідала цікаві факти з біографії мудрої, багатогранної і талановитої людини. «Олег Васильович, – сказала Ніна Іллівна, – пам’ять якого ми вшановуємо сьогодні, за словами Марини Цветаєвої, «відразу був» у багатьох своїх іпостасях. Насамперед, він засвітив багато талановитих зірок із числа своїх студентів та ліцеїстів». Вона згадала його слова: «Найприємнішим в моїй роботі є те, що я працюю з молоддю» та побажала молодим літераторам плідної роботи на конференції.


«Талановитість – це є в кожної людини, головне – знайти цей талант і розвивати його». Ці слова Мішукова О.В. стали рушійною силою для ведучих конференції – Нев’ярович Н.Ю., кандидата педедагогічних наук, доцента, та Єжової Т.М., завідувача бібліотеки ліцею.

Першими виступали учасники «Літературної майстерні» бібліотеки ліцею, тому що  сьогодні вірші – це не тільки римовані рядки, це – спосіб погляду на світ. Ліцеїсти прочитали власні поетичні твори: Омельчук Анна, учениця 9 ІНФ класу, – «Читай свої поеми тільки вголос…» та «Пеленою туч невзрачных…», Чечуй Єлизавета, учениця 9 ІНФ класу, – «C годами мы становимся мудрее…» та «Поговори со мной о пустяках…», Сілецька Яна, учениця 9 РГФ класу, – «Уходят те, кто дорог и любим…», Мартинова Катерина,  учениця 8 ІНФ класу, – «Снимите крылья. Жмут». 


Естафету презентації своєї творчості підхопили слухачі спецкурсу «Поетика сучасного оповідання» – учні 10 УІФ класу, майбутні журналісти. Вони презентували свою першу книжку в жанрі малої прози: Бєгєй Людмила «Зимнее чудо»; Василенко Владислава «Огненный взгляд»; Дзюба Валерія «Рейс 113»; Кузенко Діана «Новенький»; Матейченко Інна «Персик»; Шуль Вероніка «Он не забыл»; Яцкова Єлизавета «Встреча состоится».


Усі оповідання було дуже цікаво слухати. Діти артистично прочитали щемливі, щирі твори, написані легко й динамічно, в основі яких – епізоди зі свого життя або з історії своєї сім’ї та дивовижні й захоплюючі вигадані історії. Дебютантки-прозаїки доклали чимало творчих зусиль до оформлення своїх книжок – з ілюстраціями, створеними власноруч, з дизайнерською обкладинкою  та навіть із бібліографічним шифром УДК.


Учасники конференції-презентації творчого проекту «Моє перше оповідання» отримали сертифікати. Ліцеїсти подякували організаторам за надану можливість для творчого спілкування.

Єжова Т.М., завідувач бібліотеки ліцею
Колажі автора

0 коммент.:

Дописати коментар