вівторок, 12 вересня 2017 р.

 
12 вересня 2017 року завідувач бібліотеки Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті взяла участь у засіданні Круглого столу «Нова українська школа і творча спадщина Василя Сухомлинського», що відбулося за підсумками роботи творчої лабораторії «Моральне виховання учнів у світлі педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського».

Бібліотечна секція «Роль бібліотеки у творчому розвитку дитини засобами інформаційно-комунікаційних технологій» проходила на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

З вітальним словом до учасників Круглого столу звернулась Стойчева І.Б., головний спеціаліст відділу загальноосвітніх навчальних закладів управління освіти Херсонської міської ради. Ірина Богданівна побажала успіхів у вирішенні найближчих та перспективних завдань шкільних бібліотек та подякувала колективу ХОБД ім. Дніпрової Чайки за плідну співпрацю.



Високо оцінила роботу шкільних бібліотек Волкова Т.Г., заступник завідувача методичним кабінетом при управлінні освіти. Кращі здобутки педагогічної майстерності педагогів та бібліотекарів міста увійшли до збірки «Нова українська школа і творча спадщина Василя Сухомлинського» (за матеріалами роботи творчої лабораторії м.Херсона), яку презентувала Тетяна Георгіївна.


Враженнями від спілкування з Ольгою Сухомлинською поділилася Бардашевська А.І., директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. Вона переказала привітання від Ольги Василівни та розповіла про мільйонні тиражі книг Сухомлинського В.О. різними мовами, про надзвичайно велике значення досвіду великого педагога в Китаї, де його втілюють у масовій освіті й про приголомшливу популярність читання у бібліотеках КНР, де до пізнього вечора в університетських бібліотеках не буває жодного вільного місця навіть на підвіконнях.


Виступ Єжової Т.М. було присвячено формуванню творчої особистості дитини як одній з важливих задач шкільної бібліотеки. Тетяна Миколаївна акцентувала увагу на словах В.О.Сухомлинського: «творчість дітей - це глибоко своєрідна сфера їхнього духовного життя, самовираження і самоствердження, у якій яскраво розкривається індивідуальна самобутність кожної дитини», на які спирається бібліотека ліцею у своїй роботі.


Вона розповіла про низку заходів бібліотеки, спрямованих на виховання культурної особистості учнів, розвиток їхнього творчого начала, реалізації талантів та здібностей ліцеїстів.

Особливу увагу Єжова Т.М. приділила  фотоконкурсам «Ми та книга», акції «Відкрита стіна», радіожурналу бібліотеки, бібліотечним медіаурокам, комплексу блогів бібліотеки ліцею, різноманітним літературним заходам та конкурсам.

Завідувач бібліотеки ліцею наголосила, що увесь комплекс виховних засобів бібліотеки націлений на підвищення рівня художньо-образного мислення ліцеїстів, допомагає розкрити творчий хист, проявити обдарованість, знайти свій шлях учням.

Доповідач звернула увагу на надзвичайну ефективність використання інформаційних технологій та сучасних мультимедійних засобів при підготовці й проведенні бібліотечних заходів, адже сприйняття, доповнене ілюстраціями, цікавими відеоматеріалами та музикою, стає значно глибшим. Завдяки цьому захід перетворюється на яскраве свято. Адже «діти розуміють ідею лише тоді, – вважав Василь Олександрович, - коли вона втілена в яскравих образах».


Єжова Т.М.,
завідувач бібліотеки
Колаж автора

0 коммент.:

Дописати коментар