пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Низку розробок бібліотечних медіауроків шкільними бібліотекарями м. Херсон - учасниками корпоративного проекту "Основи медіаосвіти: бібліотечна складова", продовжено! 3-го грудня динамічні групи з усіх районів міста зібралися для обговорення сценаріїв медіауроків для учнів 6 - 7 класів. Шкільні бібліотекарі Суворовського та Комсомольського районів працювали над проектами медіауроків в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки. 

Завідувач бібліотеки Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті, Єжова Т.М.,  спільно з колегами у цьому навчальному році створює медіаурок для учнів 7-го класу з теми «Стилі і жанри літератури».

Перед учасниками цієї медіарозробки стоїть завдання виконати вимоги освітнього стандарту, а саме: ознайомити учнів з основними літературознавчими поняттями, розвивати у них практичні навички застосування їх у процесі аналізу та інтерпретації творів; сприяти формуванню якостей творчого читача та набуття читацького досвіду; поглиблення умінь й навичок створення усних і письмових робіт різних жанрів; вдосконалення умінь для самостійного пошуку інформації з різних джерел і підготовки коротких повідомлень.

Динамічна група підійшла творчо до сценарію уроку. Інтенсивний «мозковий штурм» був націлений на те, щоб не тільки виконати всі програмні вимоги, а й зробити урок цікавим для учнів.

Бібліотекарям нашої динамічної групи сподобалась тема уроку і тому вони розробляють його креативно і працюють з творчою наснагою.

Отже, робота над медіауроком для 7-го класу просувається швидко і впевнено.

Нагадаємо, що медіаурок для 5-го класу «SOS у морі Інтернету» (у формі гри «Нетикет-дартс»), у розробці якого Єжова Т.М. брала торік безпосередню участь,  розміщено на блозі «Бібліотечні медіауроки».
Єжова Т. М., 
завідувач бібліотеки





0 коммент.:

Дописати коментар