понеділок, 26 жовтня 2015 р.

Майстер-клас бібліотеки ліцею для обласної школи молодого фахівця

 

«Інформаційний дощ» перетворюється в наші дні на «інформаційну зливу». Тому майстер-клас Єжової Т.М., завідувача бібліотеки Академічного ліцею, «Медіаурок «Нетикет-дартс: SOS у морі Інтернету», який вона провела 23 жовтня у КВНЗ «Херсонській академії неперервної освіти» Херсонської обласної ради для колег-бібліотекарів та методистів Херсонської області для обласної школи молодого фахівця «Інформаційно-комунікативні технології для шкільної бібліотеки», був актуальним та мав практичну спрямованість.

Тетяна Миколаївна розповіла колегам, що медіаурок розроблено в рамках створення розподіленого корпоративного ресурсу «Основи медіаосвіти: Бібліотечний модуль» для навчання азам безпечної роботи в Мережі, щоб діти вільно і впевнено користувалися величезними можливостями Інтернету – прекрасного інструменту для розвитку їхнього творчого начала.

Вона наголосила, що ця медіагра, як і інші розробки бібліотечних медіауроків для 1-5 класів, сценаріїв та матеріалів бібліотечно-бібліографічних занять, розроблених за новою програмою, розміщено на блозі «Бібліотечні медіа-уроки».

Учасники майстер-класу на час гри перетворилися на азартних детективів та із задоволенням взяли участь у командних змаганнях.

Колеги подякували Єжовій Т.М. за майстер-клас, відмітили ґрунтовність медіарозробки та сучасне й динамічне подання бібліотечного уроку.

Єжова Т. М. також взяла активну участь у роботі обласної школи молодих фахівців. Її було запрошено в якості фасилітатора на сесію ситану, на якій під час динамічної дискусії щодо ефективної реалізації потенціалу шкільної бібліотеки та проблем дитячого читання взагалі група бібліотекарів викристалізувала ціль, проаналізувала проблеми, виявила альтернативи та знайшла конструктивне рішення поставленої задачі.

Докладніше про роботу обласної школи молодого фахівця можна прочитати тут.

Єжова Т.М.,
завідувач бібліотеки.
Колаж автора.









0 коммент.:

Дописати коментар