пʼятницю, 17 квітня 2015 р.

16 квітня бібліотека Академічного ліцею представляла медіаурок для 5 класу «SOS у морі Інтернету», який було розроблено групою шкільних бібліотекарів Суворовського району Херсона (бібліотеки Академічного ліцею, гімназії № 20, ЗНЗ № 34). Захист-презентація медіауроків для міжвідомчого корпоративного проекту «Основи медіаосвіти: бібліотечна складова» відбулась у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Медіаурок з теми «Інформаційна безпека та етикет у Всесвітній мережі» побудовано у формі гри «Нетикет-дартс», яка захопила навіть колег-бібліотекарів.

Використання анімації, відеофільму, музичного супроводу та оригінальної медійної подачі матеріалу в представленому уроці, безперечно, буде сприйматися учнями з великою зацікавленістю. І це вже перевірено і доказано на практиці. Нагадаємо, що у бібліотеці Академічного ліцею цей медіаурок вже було протестовано: такий урок було проведено для учнів 5-6 класів Школи іноземних мов Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті.

Колеги відмітили високу інтерактивність та інноваційність уроку. Тому, не чекаючи його публікації на блозі «Бібліотечні медіауроки», взяли цю розробку до своїх скарбничок.

Медіауроки, представлені шкільними бібліотекарями всіх районів Херсона, були майстерно виконані та насичені мультимедійними ефектами.

Бібліотекарі доказали, що використання медіатехнологій на бібліотечних уроках дозволяє ефективно подавати інформацію, що визначає корисність і плідність даної освітньої технології. Завдяки властивим їй якостям інтерактивності, гнучкості та інтеграції різних видів наочної навчальної інформації в учнів  формується сучасна інформаційна культура.

Докладніше про захист мідіауроків читайте тут.

Єжова Т.М., завідувач бібліотеки 

Єжова Т.М., завідувач бібліотеки
Єжова Т.М., завідувач бібліотеки
Єжова Т.М., завідувач бібліотеки


















Фотоколаж автора



0 коммент.:

Дописати коментар