четвер, 5 березня 2015 р.

З 3 по 5 березня бібліотекарі Півдня України (Одеса, Миколаїв, Херсон) брали участь у Форумі "Бібліотека ХХІ століття: освітній та практичний вектори". Організаційний комітет запросив взяти участь у Форумі Єжову Т.М., завідувача бібліотеки Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті, як переможицю Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека» 2013‑2014 н.р. у номінації «Шкільна бібліотека – інформаційний центр навчального закладу».

Єжова Т.М. виступила під час роботи секції «Інноваційні проекти на підтримку читання дітей та юнацтва» з доповіддю «Діяльність бібліотеки ім. Дніпрової Чайки як методичного центру для шкільних бібліотек», у якій докладно розповіла присутнім про співробітництво Обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки зі шкільними бібліотеками. 

Обласна бібліотека для дітей є базою для шкільних бібліотекарів із питань професійного зростання. Тетяна Миколаївна показала весь спектр нового методичного підходу та партнерства обласної бібліотеки для дітей та освітянських бібліотек: це - спеціалізовані професійні тренінгові курси і різноманітні конкурси, літературні вечори і можливість обміну досвідом на фахових конференціях та семінарах й спільні веб-проекти тощо.

Тетяна Миколаївна акцентувала увагу учасників конференції на ролі ІКТ-компетенцій шкільніх бібліотекарів. Зокрема, вона детально зупинилася на бібліотечній складовій в медіаосвіті та на сучасних інноваційних розробках – медіауроках, ознайомила колег з корпоративним проектом херсонських бібліотек "Основи медіаосвіти: бібліотечна складова".

Особливу увагу Єжова Т.М. приділила сучасним тенденціям розвитку бібліотечної справи, перетворенню шкільних бібліотек у центри інформаційних ресурсів.

Докладніше ознайомитися з різноманітною програмою Форуму можна за посиланнями:
перший день Форуму;

Єжова Т. М., завідувач бібліотеки

0 коммент.:

Дописати коментар