пʼятницю, 17 січня 2020 р.

"В Україні набирає популярності петиція учнів до президента щодо заборони іспитів та контрольних в закладах загальної середньої освіти...".

Здивовані? Ще б пак! Між тим, це фрагмент практичного завдання для учнів 10 УІФ класу, спеціальності "Журналістика", яке вони отримали під час медіауроку "Газетна качка: політ нормальний".












Захід з медіаграмотності підготувала й провела сьогодні Єжова Т.М., завідувач бібліотеки, в рамках гуртка "Основи копірайтингу" за запрошенням керівника Н.В.Шушляннікової.

 

Ліцеїстів цієї спеціальності важко спіймати на незнанні. Тому поняття "клікбейт", фейк, маніпуляція їх не здивували. До того ж переважну більшість учнів так і не вдалося ввести в оману, навіть використовуючи елементи маніпулювання. 

 

А творчі здібності ліцеїстів проявилися на практичній вправі «Обережно «clickbait», під час якої кожнен учасник написав замітку на одну із запропонованих тем й підібрав влучний, яскравий заголовок - "клікбейт" - звичайну інформаційну приманку, спеціально продуману для спонукання переходу за посиланням.


Під час бесіди Тетяна Миколаївна провела тестування за аналогією до методу Соломона Аша, яке дуже сподобалось учням, та запропонувала їм творчу роботу.

Сподіваємось, практичні навички, що здобули майбутні журналісти, стануть їм у нагоді!!!

 
 
Єжова Т.М., завідувач бібліотеки

0 коммент.:

Дописати коментар