четвер, 12 березня 2015 р.

І знову у мандри запрошує бібліотека!

11 березня учні Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті запропонували здійснити разом з ними віртуальну подорож до Литви. Цього дня в Херсонській універсальній науковій бібліотеці ім. О.Гончара святкували 25 річницю від Дня відновлення незалежності Литовської Республіки.

«Запрошення» до віртуальної подорожі отримали співробітники та гості наукової бібліотеки – учні шкіл міста Херсон. Ліцеїсти підготували захоплюючу гру «Орел і решка», за умовами якої команди два дні мали провести у двох містах Литви: одна команда – із «золотою» картою, а друга – із 100 доларами у кишені.

Мандрівники показали гостям прекрасні пам'ятники готичної архітектури та архітектури доби Відродження, архітектури раннього та зрілого бароко й класицизму. Запросили із собою завітати до Національного музею Литви та  відвідати Литовський зоопарк, ознайомитися із інноваційними університетськими програмами навчання та традиціями творчого куточка – «держави» Ужупіса.

«Подорожуючи» Литвою «Орел» (Брагін Роман) та «Решка» (Сторубльовцева Олександра), зустрічали «литовців» – своїх однокласників, які розповіли їм про історію Литви та про знаменитих литовців, про національні традиції та символіку Литви, легенди та містичні історії країни, про місцеву кухню та ресторани, про найкращі готелі та пам’ятки культури.

«Орел» сміливо «здійнявся» на повітряній кулі над Вільнюсом та «здійснив» екстремальний політ на легкомоторному літаку. А у цей же час «Решка» «захоплювалась» шоппінгом та прогулянкою чудовими парками.

Після гри ліцеїсти залишилися на урочистостях, під час яких підводилися підсумки конкурсів, відбувалися вручення цінних подарунків переможцям. Учні взяли інтерв’ю у Повноважного міністра Посольства Литовської Республіки в Україні Йонаса Даніляускаса.

На заході були присутні: перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентина Іванівна Січова, Повноважний міністр Посольства Литовської Республіки в Україні Йонас Даніляускас, комерційний аташе Посольства Литовської Республіки в Україні Рімантас Шєгжду, Почесний консул Литовської Республіки в Херсонській області Віктор Григорович Попов, автор Всеукраїнського проекту «НАТО-квест» Михайло Олексійович Колібабчук, начальник управління культури обласної державної адміністрації Світлана Віталіївна Думинська, Херсонський міський голова Володимир Васильович Миколаєнко, а також генерал-майор, радник почесного консула Литовської Республіки у Херсонській області з військових питань Станіслав Миколайович Слободяник.

Завдяки таким заходам, про які ми розповідаємо, в учнів розвивається інтерес до пізнання культури і традицій інших народів. Литва, яка історично споріднена з Україною, стала ще ближчою для учасників уявної подорожі по ній.

                                                                                              Єжова Т. М., завідувач бібліотеки
















































Колажі автора

0 коммент.:

Дописати коментар