суботу, 11 жовтня 2014 р.

До Дня українського козацтва учні 9 ЖМВ класу Херсонського Академічного ліцею імені О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті взяли участь у грі-подорожі в козацькі часи. Цей захід відбувся в рамках Всеукраїнського щорічного місячника шкільних бібліотек. Захоплюючу інтелектуально-розважальну гру «Лицарі Таврійського краю – козаки Херсонщини» організували співробітники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Учням було легко відповідати на складні питання вікторини, бо вони навчаються на спеціальності «Журналістика та міжнародні відносини», тому історія – їхній профільний предмет. Ліцеїсти нагадали, що в 2014 році виповнюється 280 років від часу заснування Нової (Підпільненської) Січі.

Нова Січ – адміністративний і військовий центр запорозького козацтва у 1734 – 1775 роках. Це остання Запорозька Січ. Вона розташовувалася на території сучасної Бериславщини, на великому півострові, що омивався рікою Підпільною – притокою Дніпра. А це наш рідний край! Згодом на місті Підпільненської Січі виникло село Покровське. Нащадки встановили на її місці пам’ятний знак.

Ліцеїсти згадали про славне минуле нашого народу, довідалися чимало цікавих фактів з історії козацтва. 

Єжова Т. М., завідувач бібліотеки
Колаж автора

0 коммент.:

Дописати коментар