понеділок, 22 вересня 2014 р.

17-19 вересня у Києві відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційна діяльність галузевих бібліотечних комплексів в умовах розвитку суспільства знань», організована Державною науково-педагогічною бібліотекою України імені В.О.Сухомлинського і приурочена до 15-річчя від дня заснування бібліотеки.


У роботі конференції взяли участь шкільні бібліотекарі Херсона: Єжова Тетяна Миколаївна, завідувач бібліотеки Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті, та Кухаренко Ганна Миколаївна, завідувач бібліотеки ЗНЗ № 15, як переможці Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека». Херсонську область представляли Попова Наталія Федорівна, заступник директора з наукової роботи ХОБД імені Дніпрової Чайки» і Неннова Олена Василівна, методист Херсонської академії неперервної освіти. 


Урочисті нагородження відбулися в Академії педагогічних наук України. Переможці Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека» отримали Грамоти Міністерства освіти і науки України та Почесні грамоти Міністерства культури України.
 

Перемога у Всеукраїнському конкурсі «Шкільна бібліотека», яку здобула Єжова Т.М. – це вперше в історії шкільних бібліотек Херсонщини. Про свій досвід роботи Тетяна Миколаївна розповіла під час виступу на конференції.

Переможців привітали почесні гості конференції – Ольга Василівна Сухомлинська, Марія Григорівна Височанська, Ірина Олександрівна Шевченко.

На конференції було обговорено сучасні тенденції формування всеукраїнського інформаційного простору, розроблено стратегію корпоративних бібліотечних проектів, акцентовано увагу на сучасному стані та перспективах розвитку шкільних бібліотек України, показано важливість бібліотечної складової медіаосвіти. Організатори Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека» наголосили на тому, що такі конкурси впливають на інноваційний розвиток бібліотек і зауважили, що наступний Всеукраїнський конкурс «Шкільна бібліотека – 2017», буде проводитися в іншому форматі.

З матеріалами виступів учасників та програмою конференції можна ознайомитись на сайті ДНПБУ.

Єжова Т. М., завідувач бібліотеки

0 коммент.:

Дописати коментар