четвер, 4 квітня 2013 р.

Оскар – у Карамишевої Анастасії
Учні Херсонського Академічного ліцею імені О.В.Мішукова при ХДУ ХМР брали участь у міському конкурсі «Велика читацька пригода» ІІІ етап «CD і читай! Буктрейлери» для учнів 9 - 11 класів.

Карамишева Анастасія, учениця 11 класу журналістики та міжнародних відносин, посіла 3 місце за буктрейлер на книгу Рея Бредбері «Вино з кульбаб» та отримала грамоту, подарунки й «золоту» статуетку «Оскар» на фіналі конкурсу.


Карамишева Анастасія дякує за нагороду
Урочиста церемонія нагородження переможців відбулася 4 квітня на базі Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості Херсонської міської ради.

Отже, фінішував багаторічний конкурс "Велика читацька пригода". До участі у ІІІ етапі були запрошені старшокласники. Нагадаємо, що завдання перед конкурсантами було поставлено серйозне: підготувати відеорекламу своєї улюбленої книги у форматі буктрейлера.

Та це ще не все: протягом трьох вечорів, 19-21 лютого, конкурсанти мали не лише продемонструвати свою відеороботу журі, своїм колегам по конкурсу, а й виступити із захистом (форматі "печа-куча" - задана кількість слайдів і точно визначений проміжок часу їх демонстрації і, відповідно, виступу учасника).

Вітання від Сергія Черевка,
заступника міського голови
Окрім того, конкурсні роботи було розміщено в Інтернеті у соціальних мережах, де кожний відвідувач міг прокоментувати відео чи висловити свою підтримку через like.

Організаторами конкурсу на шкільному рівні виступили бібліотекарі ЗНЗ міста, - вони також супроводжували конкурсантів на відкритих конкурсних переглядах, що проходили у обласній бібліотеці для дітей і були справжнім казковим святом.

Головна інтрига – чий буктрейлер буде визнано кращим – трималася у таємниці до самої урочистої церемонії. Гідних відеороликів було представлено чимало: майже 100 робіт. Перед журі постало складне завдання відібрати найкращі із них, адже  нагорода –  усього три призових місця і шість номінацій.

 Глядачі вітають переможців
А фінал конкурсу став справжньою несподіванкою для учасників і гостей! Все було як на справжній церемонії нагородження на світових кінофестивалях: і червона доріжка, і вечірнє вбрання, і «золоті» статуетки Оскар! Чудово прикрашена зала, виступи танцювальних колективів, музика – все створювало святковий настрій! Почесні гості поздоровили переможців та побажали їм подальших успіхів. Феєрверк, оплески переможцям та організаторам були завершальним акордом свята.

Феєрверк – завершальний акорд свята

Ежова Т.Н., 
завідувач бібліотеки

0 коммент.:

Дописати коментар